dyrke salat

Tips til å dyrke salat

Hvis du er nybegynner og har lyst til å kaste deg ut i hagearbeid og dyrke noe spiselig, er salat en av vekstene jeg anbefaler deg å begynne med. Det er enkelt med salat dyrking og det er fantastisk å bare gå noen meter for å høste sprø og lekker salat du har dyrket selv!

Les mer »
Erter bønner bondebønner

Erter, bønner og bondebønner

Det finnes mange ulike sorter erter og bønner. Tenk gjennom hva du vil dyrke. Høye sorter? Lave sorter? Grønne? Lilla? Sukkererter? Margerter? Brekkbønner? Tørkebønner (frøbønner)? Bondebønner (hestebønner) med lilla eller hvite blomster?

Les mer »
Estragon

Vårens vakreste eventyr (noen av dem)

Det er mars, våren er her! Naturen nøler ikke. Det gjør ikke vi heller. For oss som dyrker noe spiselig, eller som dyrker blomster, eller begge deler – mars er en travel måned.

Les mer »
Tomater sommer sant

Tomater + sommer = sant!

Drømmer du om å fråtse i solmodne og selvdyrka tomater til sommeren?
Tenker du at å rusle ut i hagen og høste kjøttfulle bifftomater eller sødmefulle cherrytomater må være toppen av lykke?

Les mer »
Erter

Mat fra egen hage og blomster fra frø til vase!

I dette innlegget henvender jeg meg først og fremst til nybegynnere i hagen som har lyst til å dyrke mer selv og som kanskje famler litt i starten av året: når skal jeg begynne og hva skal jeg begynne med?

Les mer »

Bordeauxvæske og Burgundervæske

Bordeauxvæske er et soppmiddel som før ble mye brukt mot sykdommer på frukttrær, bærbusker, grønnsaker og potet.

Les mer »
magnesiumsulfat epsom

Epsom Salt – For han, henne og planten!

Epsom Salt – MgSO4 – Bittersalt har mange bruksområder. Saltet er genialt og bruke i hagen, da det senker pH i jorden, du kan også ha […]

Les mer »
pH og Jord

Hvorfor er pH viktig?

Hvordan kan jeg heve eller senke pH? Mange gartnere har problemer med pH i jordsmonnet. En høy pH kan låse ute nødvendige næringsstoffer og etterligne […]

Les mer »
natron

Natron – Det glemte “alt-mulig” middelet!

Natron – natriumbikarbonat – NaHCO3 Brukes vanligvis som hevelse middel ved baking, som syrenøytraliserende middel i medisin og som brannslukkings middel. I den senere tid […]

Les mer »