• 100% Norsk nettbutikk

Epsom Salt – For han, henne og planten!

Epsom Salt – MgSO4 – Bittersalt

har mange bruksområder. Saltet er genialt og bruke i hagen, da det senker pH i jorden, du kan også ha litt oppi vannings kanna. Magnesiumsulfat er også kjent for sin myk gjørende effekt på eksem plaget hud og dens muskel avslappende og rensende effekt. Ett rent naturlig mineral uten tilsetningsstoffer.

Magnesiumsulfat sine spesielle egenskaper har vært kjent i mange år, og saltet brukes i dag av personer med muskelsmerter og hud problemer. Epsom salt eller bitter salt som det også kalles ble først fremstilt 1695 av mineralvann fra Epsom i England. Derfor kalles det ofte engelsk salt eller epsomsalt. Det løser seg lett i vann med bitter smak. Saltet er stabilt i fuktig luft – i tørr luft forvitrer det under delvis avgivelse av krystallvann.

Magnesiumsulfat anvendes som tilsetningsstoff til bomull og silke, til impregnering av tekstiler for å gjøre dem ildsikre, ved garving av lær, i sement- og keramisk industri, for fremstilling av mineralvann, i badesalt, i avføringsmidler, i kraftfôr og fôr gjær, som fyllstoff for papir, som beise middel i fargerier, som supplement til planter, ja listen er endeløs!
(Magnesiumsulfat MgSO4 – E-518)