Sort Kongeøsterssopp – Dyrkesett

399 kr

Sort Kongeøsterssopp (Pleurotus Ostreatus) som et klart dyrkesett, kan dyrkes frem på kjøkkenbenken om ønskelig og det er god luftfuktighet. Sort Kongeøsterssopp er en hybrid mellom vanlig blå østerssopp og kongeøsters. Dette gir soppfrukt med de beste egenskapene fra de begge.

Kjøttfull konsistens med en nydelig rund soppsmak. Stilken har den karakteristiske saftige og faste «kjøttfølelsen», med en tydeligere soppsmak enn den vanlig kongeøsters har.

Tomt på lager

Husbonden

Beskrivelse

Sort Kongeøsterssopp – Dyrkesett

Sort Kongeøsterssopp (Black Pearl King Trumpet Oyster) har god holdbarhet. Det anbefales å strimle opp stilkene med en gaffel, og prøve «pulled mushroom» med litt bbq-saus. Eller så er sort kongeøsterssopp meget anvendelig til det meste. Sort Kongeøsterssopp tilbys som dyrkesett i hjemmet eller på proff kjøkkenet.

For spørsmål rundt sopp og dyrkesett ring telefon +47 941 11 110

Vi ønsker at alle skal få gleden av å dyrke sin egen sopp. Sopp er fantastisk godt og sunt. Og dette er en morsom hobby for både store og små. Det finnes mange varianter og farger å velge mellom.

Noen sopp vokser saktere enn andre, og noen er enklere å dyrke enn andre og vi fører typer som er rimelig enkle for alle å få til inne og ute, bare husk at det bør være god luftfuktighet (+50%) der soppen fruktes, det blir ofte for lite fuktighet om det ligger rundt 20-40% spesielt vinterstid da lufta er veldig tørr.

Våre arter er som regel de som vokser ut av trær i skogen og disse er produsert som dyrkesett på en bærekraftig og miljøvennlig måte fra start til slutt. Substrat posen er en simulering av en maksimalt næringsrik tre stubbe som er ferdig kultivert, klar til å  frukte soppen -som vil vokse raskt og gi deg masse smakfulle sopper.

Hvordan man lykkes:

Generell info:

  1. Substrat posen oppbevares kaldt i kjøleskap hvis en ikke skal frukte den med det samme.
  2. Den bør ikke oppbevares kjølig for lenge før den settes til frukting, dyrkesett er ferskvare og holdbarheten varierer fra type til type, men i område 1-3 uker -kaldt.
  3. Spesielt om vinteren når lufta er tørr, kan det være vanskelig å ha over 50% luftfuktighet som er et minimum av hva all sopp krever uten å tørke ut. Problem med for lav luftfuktighet kan løses med ett lite dyrketelt og luftfukter som lenkene her peker til. Ellers er det viktig at en sprayer lite men så ofte som mulig med en fin mist, for at det skal bli gode resultater.

Start frukting:

  1. Vask alle flater og utstyr du skal bruke med desinfiserings middel.
  2. Snitt posen i siden med 10-15cm kutt med sterilisert kniv.
  3. Brett posen sammen så filteret er vendt inn slik at oksygenet kun kommer gjennom i snitt punktet. Det gjør ingenting at flere sopper ønsker å vokse andre steder i posen.
  4. Soppen er sårbar for å tørke. Sørg for at dyrkesettet ikke står i direkte sollys, høy varme eller mye trekk av luft. Spray med rent vann, lite men så ofte som mulig og minst 3-4 ganger daglig. Generell luftfuktighet der soppen fruktes bør være +50%.
  5. Soppen vil vokse seg større til den kan spre sine sporer, man høster soppen med å vri den forsiktig av før den skifter farge. Sporer er ikke farlig, men kan skape lukt. Bildene på siden viser det gunstige høstnings punktet for soppen.
  6. Dekk deretter snittet med for eksempel plastfolie eller lignende så kan du starte samme prosess med å snitte en annen side på posen. Substratet har nok næring til ca. tre høsting er av sopp, kanskje flere.

Etter høsting:

  1. HUSK at all mat sopp må varmebehandles grundig, for at vi skal kunne ta opp alle de sunne næringsstoffene i soppen.
  2. Når substratet er oppbrukt så ikke kast det, men bruk det til jordforbedring for planter eller til kompostering av ditt organiske avfall. Plantene vil elske det!

Tilleggsinformasjon

PRODUSENT

Husbonden

Norsk(e) Navn

Sort Kongeøsters

Engelsk(e) Navn

Black Pearl King Trumpet Oyster

Vitenskapelig(e) Navn

Pleurotus Ostreatus

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sort Kongeøsterssopp – Dyrkesett”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…