Salisylsyre [C7H6O3] 500g

198 kr

Salisylsyre i pulverform er en organisk syre som har allsidig bruk.

På lager

Produktnummer: PK100405 Kategorier: , Stikkord: ,

Beskrivelse

Salisylsyre [C7H6O3] 500g

Syren har en bakteriedrepende og soppdrepende effekt. Vår type har kun klassifisering for teknisk bruk.

Blandings forhold varierer veldig og er ikke spesifisert, så du bør søke info om dette alt etter bruk.

Historie og bruk:

Syre kan utvinnes av forbindelser som finnes naturlig i barken fra vier-og pilearter, Salix, og er beskrevet brukt i medisinen allerede i romertiden. Stoffet ble første gang syntetisert i 1838. I 1875 ble natriumsaltet av salisylsyre tatt i bruk mot giktfeber og som febernedsettende middel og var i lange tider det mest brukte middel ved giktfeber.

Natriumsaltet av syren er senere erstattet av andre derivater som inngår i en rekke preparater som brukes som smertestillende og febernedsettende midler. Av særlig betydning er acetylsalisylsyre.

Syre har stor anvendelse i legemidler til utvortes bruk. Den har en oppløsende effekt på keratin, hovedbestanddelen i hudens ytterste hornlag. Denne effekten utnyttes til fjerning av liktorner. Syren inngår da i 20–50 prosent styrke i oppløsninger, salver eller plaster. Mot hard hud benyttes noe svakere styrker, 2–10 prosent.

Syren brukes også mot flass og psoriasis. I preparater mot akne (kviser) inngår ofte syren sammen med andre virksomme stoffer. Syren er en organisk syre som brukes i en rekke medisinske sammenhenger. Den virker smertestillende, febernedsettende og hemmende på betennelsesreaksjoner.

Kilde: Wikipedia

Etsende GHSHelsefare GHS

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Salisylsyre [C7H6O3] 500g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…