Symbivit Tric (trichoderma harzianum)

SYMBIVIT TRIC er et produkt som inneholder en blanding av gunstige jordsoppstammer. Disse soppen er valgt spesielt for deres evne til å danne symbiotiske relasjoner med planterøtter og bidra til å forbedre plantens vekst og utvikling. Denne spesielle blandingen av jordsoppstammer er utviklet for å bidra til å forbedre næringsopptaket og øke plantenes motstandskraft mot stressfaktorer som tørke og sykdommer. SYMBIVIT TRIC kan brukes på en rekke forskjellige typer avlinger, inkludert korn, grønnsaker og frukttrær.

PS Produktbildet og emballasje varierer

Produktnummer: SYMBIVIT-TRIC Kategorier: , Stikkord:
Symbiom

Beskrivelse

Symbivit Trichoderma Harzianum (mycorrhiza)

Gunstige jordbundssopper for planter.

SYMBIVIT TRIC påføres vanligvis som et pulver som blandes med jord eller som en væske som sprayes på plantene eller på jorden rundt plantenes røtter. Dette produktet er egnet for både profesjonelle og hobbygartnere som ønsker å forbedre plantenes helse og vekst på en naturlig måte.

Produktet inneholder reproduktive partikler fra fem arter av gunstige symbiotiske arbuskulære mykorrhizasopper, samt Trichoderma harzianum. Det er også tilsatt små mengder av bioadditive komponenter som støtter utviklingen av mykorrhizal symbiose.

Sammensetning:

(A) Bioaktive partikler (fragmenter av koloniserte røtter, sporer og mycelfragmenter) fra fem mykorrhizasopper som naturlig forekommer i europeisk jord:

  • Claroideoglomus etunicatum
  • Claroideoglomus claroideum
  • Rhizophagus irregularis (tidligere kalt Glomus intraradices)
  • Funneliformis geosporus (tidligere kalt Glomus geosporum)
  • Funneliformis mosseae (tidligere kalt Glomus mosseae)

(B) Bioadditive komponenter: (Naturlige mineraler, ekstrakter fra sjøgress, naturlig keratin osv.; bioadditiv del utgjør 54 g per kg produktet)

  • Alginater (fra sjøgress)
  • Keratin
  • Dolomitt
  • Malte fosfater
  • Patentkali

Gjennomsnittlig masse av produktet er 700-800 kg/m3. Vi erklærer at produktet ikke inneholder genetisk modifisert materiale. Produktet er fri for patogener og jord. Konsentrasjon: Minimum antall infektive propaguler: 200 000 per kg, typisk gjennomsnittlig antall infektive propaguler 325 000 per kg (evaluert ved hjelp av Most Probable Number-testen). (B) Bioaktive partikler (konidier) av Trichoderma harzianum som naturlig forekommer i jorda. Konsentrasjon: min. 1×10 CFU/g7 Inerte bærekomponenter:

  1. Ekspandert leire, med 532 g per kg (brune partikler, fraksjon: 1-2,5 mm).
  2. Clinoptilolitt-leire (zeolitt), med 414 g per kg (grønne partikler, fraksjon: opp til 2,5 mm).

Produksjonsmetode: 400 L sekker fylles med ren jordløs substrat, som deretter inokuleres med mykorrhizasoppen. Frø av Zea mays, Tagetes sp. og Trifolium sp. plantes i sekkene og dyrkes i et drivhus. Etter 5 måneder klippes de vokste plantene ved bakkenivå, og den øvre delen kastes. Substratet med vokste koloniserte røtter siles for å skille røttene fra substratet. Røttene tørkes, kuttes i små fragmenter (1-10 mm) og blandes tilbake i dyrkingssubstratet. Bioadditive komponenter tilsettes deretter i de ovenfor oppgitte mengdene i den endelige blandingen.

Bruk og effekt av produktet: Påføring av SYMBIVIT TRIC® ved planting (i henhold til produsentens anvisninger) vil gi planter deres beste vekstpotensial, bærekraftig og økologisk næring, redusert dødelighet ved transplantasjon, større tørke- og salttoleranse, økt blomstring og fruktutbytte og redusert transplantasjonsstress. En redusert sårbarhet for rotpatogener og andre miljømessige stressfaktorer kan forventes.

Anbefalt bruk:

TØRR PÅFØRING – Påfør 15g (en skje) per L av rotklumpvolum. Påfør i plantehullet for å dekke basen (1-2 cm lag) og plant umiddelbart. For voksne planter, lag flere 10 cm dype hull rundt planten og påfør SYMBIVIT TRIC® i hvert hull, nær røttene. Kan blandes med substratet (f.eks. for såing av frø) i forholdet 1,5:100. Dosering: Produktet må komme i direkte kontakt med plantens røtter. Det er umulig å overdosere – høyere dosering sikrer bedre etablering av mykorrhiza.

Symbivit Tric

Passer for:

  • størsteparten av blomster (roser, geranium, petuniaer osv.), krypende planter, potteplanter, grønnsaker
  • frukttrær, oliventrær og palmer
  • de fleste dekorative bartrær, inkludert thuja, einer, einer, sypress, Chamaecyparis, Taxodium, Araucaria, Ginkgo osv.
  • noen løvfellende trær, inkludert lønn, grønn ask, al, rogn, kornell
  • passer for etablering av plener og sportsgreener
  • passer for bruksområder i hagen, kultivering osv.

Passer ikke for:

  • orkideer
  • korsblomstfamilien (brokkoli, nepe, kål, rosenkål, sennep, blomkål osv.)
  • Chenopodiaceae, Amaranthaceae, Caryophyllaceae, Cyperaceae, Juncaceae familier

For bartrær (gran, furu, edelgran, osv.) og noen løvtrær (eik, bøk, bjørk, osv.) brukes produktet ECTOVIT ®. For lyngplanter (lyng, azalea, blåbær, rododendron osv.) brukes produktet RHODOVIT ®.

SYMBIVIT TRIC ® kan kombineres med den naturlige gjødselen CONAVIT ®.

Lagring og holdbarhet: Oppbevares på et kjølig, tørt sted (mindre enn 20 °C, relativ luftfuktighet opptil 60%). Under disse forholdene kan produktet brukes i 2 år fra produksjonsdato.

Mykorrhiza er et symbioseforhold mellom en landboende plante og en soppart. Stort sett alle grønne planter har en slik symbiose, og den er for de aller fleste helt livsviktig for å overleve.

Samspillet foregår ved at soppen ligger som en strømpe rundt de fine planterøttene og øker oppsugningsområdet for plantene med omkring 10 ganger. Soppen tar først og fremst opp mineraler og vann, men også mindre mengder av nitrogen- og fosforholdige forbindelser. Soppen beskytter også røttene mot angrep ved å inneholde diverse giftstoffer som holder andre sopp og bakterier borte. Planten gir på sin side ca. 25 % av karbohydratproduksjonen sin til soppen.

Tilleggsinformasjon

NETTO VEKT

,

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Symbivit Tric (trichoderma harzianum)”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…