Beskrivelse
Spirefrø Alfalfa, Reddik og Fennikel 150 g Økologisk
En unik smak sammensetning og fargerik blanding. Lett å dyrke. Næringsrik. Fin kombinasjon av frisk smak fra fennikel blandet med søtheten til alfalfa og kryddersmaken til reddik.
Spis de grønne spirene når de er 2 til 3 cm lange.
Blandingen er enkel å få til og kan dyrkes fram i løpet av kort tid, uansett årstid. Den passer godt til mange typer mat, for eksempel i salater, til pasta og omeletter. Det er flott å kunne dyrke sin egen friske og kortreiste mat.
Frøene kommer i en hendig forpakning som kan forsegles etter åpning. Et smart vindu viser når du begynner å gå tom for frø.
VITAMINER OG MINERALER
Alfalfa-spirer er spesielt rik på vitamin-K, C og B-vitaminet folat, samt sporstoffet kobber. Vitamin-K er viktig for at blodet skal koagulere seg, samt oppbyggingen av skjelettet. Folat er viktig for normal celledeling samt produksjon og omsetning av proteiner.
C-vitamin styrker immunforsvaret og hjelper på opptak av jern, mens kobber er viktig for dannelsen av hemoglobin som frakter oksygen i blodet.
Forskning har vist at alfalfa-spirer kan bidra til å senke kolesterolet.
Fennikelfrø er en kilde til kobber, jern, kalsium, kalium, mangan, selen, sink og magnesium. Kobber er avgjørende for produksjon av røde blodlegemer.
Jern er nødvendig for dannelse av røde blodlegemer. Sink er en med faktor i mange enzymer som regulerer vekst og utvikling og fordøyelse. Kalium er en viktig komponent i celle og kroppsvæsker som bidrar til å kontrollere puls og blodtrykk.
Fennikelfrø har også mange vitale vitaminer. Vitamin A, E, C samt mange B-vitaminer.
Reddik er rik på vitamin-A, B1, B2, B3 og C, jern, magnesium og fosfor. Vitaminene er viktige for syn, hud, hår negler, nervesystem og immunforsvar samt energiomsetningen i kroppen.
Jern bidrar til transport av oksygen fra lungene via blodet til celler og vev i kroppen. Magnesium er viktig for en rekke metabolske reaksjoner i kroppen og fosfor hjelper til med å bygge beinvev, sterke tenner og transport av fettsyrer i blodet.
Spiring øker frøets naturlige vitamininnhold og fremmer kroppens assimilering av mineraler.
ØKOLOGISKE FORDELER
- Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.
BRUK
- Bløtlegging: 1 natt.
- Spiretid: 5 til 6 dager.
Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.
Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.
Allergi informasjon:
Kan inneholde spor av: Gluten, Sesamfrø, Nøtter, Sennep
Katarzyna Meijer –
Fine små spirer
De var klar til å spise etter 4 dager
Personlig likte jeg ikke så godt en bestemt smak…. vet ikke hvilke av frø var det som jeg reagerte på…. men utsende og kvalitet var veldig bra