Beskrivelse
Spirefrø Alfalfa og Karse 150 g Økologisk
Spirefrø av alfalfa og karse. Mild kryddersmak. Næringsrik. Lett å dyrke. Navnet er arabisk og betyr far til all mat. Det ble oppdaget i Iran og gitt til hestene for å gjøre dem motstandsdyktige og energiske.
Blandingen gir deg en mild kryddersmak. Den er enkel å få til og kan dyrkes fram i løpet av kort tid, uansett årstid. Den passer godt til mange typer mat, for eksempel i salater, til pasta og omeletter. Det er flott å kunne dyrke sin egen friske og kortreiste mat.
Spis de grønne spirene når de er 2 til 3 cm lange.
Frøene kommer i en hendig forpakning som kan forsegles etter åpning. Et smart vindu viser når du begynner å gå tom for frø.
VITAMINER OG MINERALER
Alfalfa-spirer er spesielt rik på vitamin-K, C og B-vitaminet folat, samt sporstoffet kobber. Vitamin-K er viktig for at blodet skal koagulere seg, samt oppbyggingen av skjelettet. Folat er viktig for normal celledeling samt produksjon og omsetning av proteiner. C-vitamin styrker immunforsvaret og hjelper på opptak av jern, mens kobber er viktig for dannelsen av hemoglobin som frakter oksygen i blodet.
Forskning har vist at alfalfa-spirer kan bidra til å senke kolesterolet.
Karse inneholder kalsium, kalium, jod, jern og fosfor og er kjent for å stabilisere blodsukkeret og spiring øker frøets naturlige vitamininnhold og fremmer kroppens assimilering av mineraler.
ØKOLOGISKE FORDELER
- Dyrket uten ved bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. GMO-fri.
BRUK
- Bløt legging: 1 natt.
- Spiretid: 5 til 6 dager.
Oppbevar frøene dine i sin opprinnelige emballasje ved romtemperatur, på et tørt sted.
Dine spirede frø er best når du bruker de med en gang. Hvis du ikke bruker dem umiddelbart kan du oppbevare de i kjøleskapet i noen dager, helst i en lukket beholder.
Allergi informasjon:
Kan inneholde spor av: Gluten, Sesamfrø, Nøtter, Sennep
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.