Ulike arter har ulike temperaturbehov, i ulike stadier av veksten. Dette er funksjonen av miljøet soppene opprinnelig vokser i. Mycelet vokser mest om sommeren, og frukter sopp om høsten, når det blir litt kjøligere i luften. Ulike varianter av den samme arten, også kalt «strains», kan tilpasse seg andre temperaturer enn den vanligvis vokser i naturen. Det vil gi best resultat om man tilbyr soppene deres optimale vekstvilkår.
Stabil temperatur er viktigst under utviklingen av friske store sopper. Ikke dyrk sopp ved inngangsdører hvor temperaturen er ustabil. Husbonden anbefaler å velge en sopptype som er best tilpasset til ditt miljø. Vi anbefaler å sette dyrkesettet der hvor det er stabil temperatur på ca 15-22℃ og god ventilasjon. Om man vil utsette og dyrke soppen så kan man sette dyrkesettet i dvale ved 0-4℃. Ellers bør ferdig kultiverte dyrkesett snittes og dyrkes senest innen 7 dager fra hjemmedyrkesettet er mottatt.